KENNELN NYHETER HUNDAR GALLERI GÄSTBOK

Billsons blogg - långhåriga normaltaxen Billson skriver om sitt liv, sina tankar och upplevelser...


Historisk blogg från 2015, 2013, 2012, 2011, 2010 & 2008-2009

2016-03-30
Våren är här och det känns underbart. Förra veckan hade vi påsklov och solen sken en hel del, det blev till och med så varmt på altanen så vi fick flytta in i skuggan för att inte få värmeslag, härligt härligt.
Jag är dessutom extra lycklig för Tindra löper och matte tillåter att vi parar oss för hon vill gärna ha valpar i sommar. Livet leker för en distingerad herre på snart nio år.
Tindra har varit lite extra busig sista tiden så när matte kom hem häromdagen såg det ut som det hade snöat i vårt rum men som tur var så hade hon redan sett vem marodören var i webkameran så fröken Tindra var avslöjad. Matte blev ändå lite irriterad för hon är rädd om våra bäddar som T slitit upp och spridit ut över rummet.


2016-01-23
Då har vi hunnit en bit in på nya året och det känns riktigt bra trots alla minusgrader ute den senaste tiden. Det har inte blivit så många långa promenader på ett tag för Maja och Sevilla får fort kramp i tassarna i kylan, det går lite bättre för mig och Tindra men när det är riktigt kallt så klarar inte vi heller av att vara ute så länge. Matte funderade ett tag på att fixa tofflor åt oss alla så vi skulle kunna gå längre men hon insåg ganska snabbt att det är ett tufft jobb att hålla reda på sexton stycken tofflor när man är på promenad. Rätt som det är så ramlar ju en toffla av och det är lätt att missa om man har många små taxtassar att hålla reda på.
Det är mer livat än vanligt i huset eftersom vi har en hel del överskottsenergi kvar p.g.a. färre promenader. Sevilla och Tindra jagar varande runt runt rätt som det är så mattorna flyger all världens väg. Leksakerna som det har dragkamp med blir mer och mer tilltufsade men det hjälper dem att hålla energinivån i schack. Tindra får mest aktivitet eftersom hon och jag kan vara ute i trädgården längre än Maja och Sevilla och då passar vi på att jaga varandra runt i det uppskottade snöspåret som matte fixat åt oss. Jag älskar jagis och matte är mäkta imponerad över vilken fart och uthållighet jag har trots att jag hunnit bli veteran och snart fyller nio år. Tindra och jag turas om att jaga varandra och vi har fantastiskt roligt tillsammans. Det är mest synd om Maja som helst leker apport med matte men då kommer Sevilla och Tindra och knycker leksaken från henne så hon hinner aldrig leka så länge med matte, tyvärr. Vi har försökt stänga ute småtjejerna så Maja kan leka ifred med matte men då blir det ett himla liv i luckan så det orkar vi inte lyssna på.
Nu ska jag chilla lite på soffan efter dagens promenad, vi passade på för det vara bara runt tre minusgrader idag. Ha en skön helg!

Skönt att slöa lite efter promenaden.

Till topp

COPYRIGHT 2009 © I ALL RIGHTS RESERVED I KENNEL YAM-YAM'S I MARIA LINDHOLM I 060-619844 I 070-3301084 I kennel@yamyams.se