KENNELN NYHETER HUNDAR GALLERI GÄSTBOK LÄNKAR

Hej! Jag heter Maria Lindholm och föder upp långhårig kanin-, dvärg- och normaltax under kennelnamnet Yam-Yam’s. Jag bor i stadsdelen Haga i Sundsvall, det är nära city men också nära naturen och stora strövområden som jag och hundarna älskar att promenera i. Jag har haft långhåriga taxar sedan 1990 och tycker att det är en härligt robust hund med mycket vilja och mod i ett behändigt litet format. Att den dessutom är otroligt vacker och trevlig som familjemedlem gör saken bara ännu bättre. Just nu har jag fem taxar i två olika storlekar hemma, det är Tindra och hennes son och dotter Nelson & Noomi - långhåriga normaltaxar samt Maja och hennes barnbarns barn Leia - långhåriga kanintaxar.
Jag har dessutom en hund hos fodervärd, kanintaxen Ottilia som är barnbarn till Maja. Jag kan inte tänka mig ett liv utan en långhårig tax.

Yam-Yam's är en liten kennel men valpkullarna är välplanerade med avsikt att avla fram friska, trevliga och vackra hundar. Min förhoppning är att de ska fungera som sällskapshundar likväl som viltspår- och utställningshundar.

Mina valpköpare är välkomna att kontakta mig när de vill med frågor och funderingar. Det är självklart extra roligt om jag får bilder och berättelser om valpens fortsatta liv hos sin nya familj.

 

Kontaktuppgifter: Maria Lindholm - Älgstigen 12 - 856 43  Sundsvall - 060-61 98 44 / 070-330 10 84 - kennel@yamyams.se
Hemmaboende hundar.
Maja

långhårig kanintax
Tindra

långhårig normaltax

Noomi


långhårig normaltax
foto: Ingela Björkman

Nelson

långhårig normaltax
Leia

långhårig kanintax
foto: Lina Åström

Fodervärdsshund.
Ottilia


långhårig kanintax

 

Lite historia:
Min första kontakt med taxar fick jag redan som bebis. Mammas moster och morbror hade en korthårig taxdam som lyssnade till namnet Fiffi.  Hon fanns i mitt liv tills jag blev 10 år då hon till min stora sorg fick somna in. Naturligtvis kunde inte hennes matte och husse som alltid haft tax klara sig någon längre period utan hund. Det köpte en ny valp när jag nyss fyllt 11 år och då tassade en ljuvligt söt långhårig dvärgtaxtik som vi kallade Tussi in i våra liv. Det blev början till min livslånga kärlek till den långhåriga varianten.

En åldrad Fiffi som fortfarande älskar att ”apportera” stenar. Jag 11 år tillsammans med lilla Tussi.

Tiden gick och jag köpte en egen långhårig dvärgtaxtik och några år senare en till. Intresset tilltog när jag blev introducerad i utställningarnas och spårprovens värld. År 1993 var det dags för en valpkull och då ville jag ha ett kennelnamn. Oj vilket bestyr, jag vet inte hur många namnförslag som refuserades? Förutom långhåriga taxar som jag tycker är bland det sötaste som finns älskar jag godis & choklad så ett vid den tiden välkänt affärsnamn dök upp i minnet och lite ändringar gjordes till Yam-Yam’s. Äntligen fick jag godkänt! Kennel Yam-Yam’s startade….

Jag vill speciellt tacka dessa underbara människor som hjälpte mig igång.

Göran & Ingrid Dahlin från Skogsmulles kennel där jag köpte min första (1990) och andra (1992) tax. Underbara hundar från supergulliga människor!

Kalle & Carin Andersson från Kennel Wössas. Kalle som lade ner oräkneliga timmar på att lägga spår till mina hundar och genomföra dem med oss, du lärde mig allt om viltspår. Jag tänker på dig och saknar den tiden varje gång vi spårar. Carin, perfektionisten som drillade mig i utställningens invecklade konst. Du var obarmhärtigt kritisk, tack och lov! Jag önskar du kunde syna mig och ge tips varje gång jag ska visa en ny hund.

Kramar Maria


Till topp

COPYRIGHT 2009 © I ALL RIGHTS RESERVED I KENNEL YAM-YAM'S I MARIA LINDHOLM I 060-619844 I 070-3301084 I kennel@yamyams.se